Cine suntem?

Geneza companiei Danubius Exim are loc în anul 1994 din dorința amalgamată cu determinarea doamnei Nadejda Ganeva când intră pe piața din România ca distribuitor de medicamente fabricate în Bulgaria. În 1996 stabilește parteneriatul cu Datecs Ltd pentru distribuția caselor de marcat ajungând în anul 1998 să renunțe la sectorul de medicamente, concentrându-și toată atenția pe echipamentele fiscale. Colaborarea cu Datecs Ltd este în plină desfășurare și astăzi.

1999 a fost anul în care a fost aprobată legea pentru casele de marcat cu memorie fiscală: OUG 28/1999. Danubius Exim, în parteneriat cu Datecs Ltd. a realizat primul aparat de marcat electronic fiscal în deplină concordanță cu legea, obținând astfel avizul tehnic nr. 1 în România pentru casa de marcat Datecs model MP500TR.

Cu titlul de reprezentant al Datecs SRL în România, Danubius Exim a construit o rețea de unități acreditate pentru revânzare și service care din 1999 până în prezent depășește 350 de companii autorizate.

Întotdeauna atenți la pulsul pieței, compania aduce în România în 2001 prima casă de marcat portabilă. Concept nou pentru acea perioadă, această casă de marcat punea în prin plan pentru prima dată problema de redimensionare, portabilitate și mobilitate.

30

ani de activitate

Misiunea sa de pionier în informarea, educarea și digitalizarea domeniului fiscal local i-a confirmat poziția de lider pe piață, dar mai ales încrederea angajaților, partenerilor și a clienților.

Următoarea treaptă în evoluția organică a companiei a fost crearea unei soluții de plată cu cardul. Așa în 2006 s-a înființat parteneriatul cu compania franțuzească Ingenico pentru distribuirea de aparate de acceptare plată cu cardul bancar de tip EFTPOS. Deși un parteneriat cu o durată de viață de doar 5 ani, a contribuit la stabilirea bazelor pe partea de banking pentru Danubius Exim.

Dezvoltarea companiei nu s-a oprit nicio secundă, avizând în 2013 primul aparat de marcat electronic fiscal cu conexiune bluetooth capabil să funcționeze cu sisteme de operare iOS, Android sau Windows Ce. Următorul an, 2014, a marcat introducerea pe piața românească a primei imprimante fiscale portabile de dimensiuni foarte mici: Datecs FMP-10.

Dezvoltând în paralel departamentul dedicat echipamentelor de plăți, Danubius Exim reușește în 2017 să obțină certificare PCI DSS nivelul 1 pentru key injection facility. 

Exigență
Inovație
Curaj
Transparență

Danubius este loial și accesibil.

Danubius este o comunitate!

Anul 2018 a fost marcat de schimbarea legislației fiscale când a fost impusă schimbarea tehnologica a echipamentelor si pregătirea acestora pentru comunicare la ANAF. În linie cu performanța din 1999, Danubius Exim a obținut avizele tehnice de la 1 la 7 pentru cele 7 modele de  echipamente fiscale depuse spre avizare.

În anul 2020 a luat naștere conceptul BlueCash care aduce un aparat de marcat electronic fiscal și un POS bancar cu un sistem de operare Android, sub aceeași carcasă. 2021 a fost anul când, după multe teste și prototipuri, a obținut aprobarea tehnică BlueCash 50. Un dispozitiv gândit de Danubius Exim și realizat de Datecs Ltd care este unic pe piața din România și care oferă multiple posibilități de dezvoltare.

Danubius Exim este o companie în continuu proces de dezvoltare, împingând limitele și gândind mereu spre viitor!

În anul 2024 Danubius Exim împlinește vârsta de 30 ani de la înființare!

Testimoniale

Colaborarea cu Danubius-Exim datează din 1999, odată cu punerea în aplicare a OG 28.În toată această perioadă, dezvoltarea societății noastre a fost strâns legată de această colaborare, de faptul că Danubius-Exim a promovat echipamente de înaltă calitate, a dezvoltat o echipă de tehnicieni service serioși și bine pregătiți și, nu în ultimul rând, a asigurat o logistică de care am beneficiat cu toții.Bineînteles că au mai fost și unele întârzieri în aprovizionare, răspunsuri la problemele tehnice întâlnite, dar mereu am reușit să le rezolvăm împreună cu managerii SC Danubius-Exim.În toți acești ani am recomandat și, cu siguranță, vom recomanda și în viitor colaborarea cu Danubius-Exim.
John Doe
Designer

Florian Bucă
CEO Freya

Colaborarea cu Danubius-Exim datează din 1999, odată cu punerea în aplicare a OG 28.

În toată această perioadă, dezvoltarea societății noastre a fost strâns legată de această colaborare, de faptul că Danubius-Exim a promovat echipamente de înaltă calitate, a dezvoltat o echipă de tehnicieni service serioși și bine pregătiți și, nu în ultimul rând, a asigurat o logistică de care am beneficiat cu toții.

Bineînțeles că au mai fost și unele întârzieri în aprovizionare, răspunsuri la problemele tehnice întâlnite, dar mereu am reușit să le rezolvăm împreună cu managerii SC Danubius-Exim.

În toți acești ani am recomandat și, cu siguranță, vom recomanda și în viitor colaborarea cu Danubius-Exim.

Nona Cozma
SC REL SERVICE SRL, Iași

Colaborarea cu Danubius Exim a început în 2013 – ea luând amploare în 2018 odată cu înlocuirea caselor de marcat cu transmitere la ANAF.

Suntem mândri ca Sunsys Grup face parte din comunitatea Danubius și depunem tot efortul pentru a răsplăti apartenența la această comunitate. Showroomul nostru îl putem pune la dispoziție pentru oricine dorește să prezinte echipamentele Datecs.

Recomandăm Danubius pentru fiabilitatea foarte bună a echipamentelor Datecs, prețurile accesibile, servisarea foarte ușoară a echipamentelor Datecs, personalul tehnic specializat.

George Rizea
Sunsys Grup